Flytta och pröva dina vingar – du gör som du vill

Packa ihop inför flyttDet läskiga med att bo själv är att du faktiskt har möjligheten att bara släppa allt, om du skulle vilja. Det skulle vara mycket lätt att bara ligga kvar i sängen hela dagarna. Ingen kommer komma in och knuffa på dig, men självklart skulle det få konsekvenser. Om du inte gör någonting kommer du varken få någon inkomst eller ha något boende kvar. Och det är en fullt möjlig utgång.

De flesta som flyttar hemifrån drabbas av den här insikten efter en liten tid. Kanske har du flyttat hemifrån för att plugga på universitetet, och liksom hängett dig åt möjligheten att slappa istället för att gå på föreläsningarna. Du måste ju inte. Och nu har du plötsligt missat en hel tenta.

Var inte orolig. Det här gör de allra flesta i början. Det är vanligt att pröva gränserna och låta sig själv känna friheten att bara strunta i allt. Det innebär inte att du kommer stå på gatan om några månader utan CSN och med hela framtiden förstörd. Det innebär bara att du är en helt vanlig människa som försöker bli vuxen och avgöra vilket liv du vill leva. Det kommer en resttenta. Satsa på den, det ordnar sig.