Badrumsrenovering – anlita hantverkare eller inte?

Renovationer leder ofta till att du måste anlita hantverkare till hjälp. Men inom många renoveringsprojekt finns det flera moment du kan göra själv, även om du inte är utbildad som någon hantverkare. Är det badrummet som ska renoveras kan det dock vara säkrast att du anlitar en firma till hjälp. Det finns nämligen flera områden där misstag kan leda till enorma konsekvenser.

Men om du endast ska göra en mindre renovering i badrummet kan du många gånger klara det själv. Det svåra är faktiskt att avgöra om du ska anlita en hantverkare eller inte. Det finns några faktorer som kan hjälpa dig fatta det här beslutet.

Priset kan variera
Skulle priset vara en av de största faktorerna du måste tänka på vid badrumsrenovering med badrumsrenoveringargöteborg.se får du räkna med att det blir dyrare att anlita hantverkare. Gör du allt arbete själv slipper du nämligen alla arbetskostnader och liknande.

Ett tips på vad du kan göra är att kolla upp hur mycket av renoveringen du kan göra själv. Då kan du anlita en hantverkare som endast tar hand om de svårare momenten. Det kan spara dig lite pengar jämfört med om du anlitar någon till att göra en totalrenovering.

Hur stor kostnad du får räkna med för en badrumsrenovering beror även på badrummets storlek och vilket material du väljer.

Renoveringsmoment som proffs måste utföra
Inom en badrumsrenovering finns det flera områden som kräver att den som utför arbetet har kunskapen som krävs. Det är främst moment som har med rören, avloppen och elen att göra. Skulle du försöka dig på detta själv utan kunskapen kan du råka ut för problem. Om något går sönder eller blir fel måste du sedan betala ännu mer för att få det fixat. Innan du börjar med renoveringen kan det därför vara bra att räkna ut vilka moment du verkligen behöver en utbildad hantverkare till att göra.

Jämför olika hantverkare
Att komma igång snabbt är något de flesta önskar göra när det gäller renoveringar. Men när du måste anlita en firma eller en hantverkare till hjälp är det bra om du tar en stund och kollar igenom dina alternativ. Jämför alltid olika hantverkare för att hitta den bästa. Det kan du göra genom att be om referenser, begära offerter och ställa frågor.

Du bör även dubbelkolla att firman/hantverkaren har F-skattsedel och är ärliga i det de säger. Om du anlitar en firma som ska ta hand om hela arbetet kommer det gå snabbare att hitta någon. Väljer du däremot att anlita olika hantverkare för momenten du själv inte kan göra får du räkna med att det kan ta lite längre tid.

En sista sak du inte får glömma bort är att alltid skriva ett avtal med firman. Där ska information om allt från pris till garantier ingå.